Сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания са основната причина за намаляване продължителността

...
Сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания са основната причина за намаляване продължителността
Коментари Харесай

Д-р Светослав Тодоров: Без профилактика понякога пациентите идват късно при лекаря

Сърдечно-съдовите и онкологичните болести са главната причина за понижаване продължителността на живота в България. Това съобщи доктор Светослав Тодоров - неврохирург и зам.-директор на УМБАЛ Бургас във връзка изнесените данни на Национален статистически институт за това че предстоящата междинна дълготрайност на живота понижава с 1.7 години.

„ Околната среда, мръсният въздух, здравословният метод на живот, напрежението - всички тези фактори способстват за понижаване на продължителността на живота. Качеството на храната също е причина за понижаване на продължителността на живота. Затлъстяването е причина за отключване на автоимунни болести и диабет. Липсва ни профилактика, по тази причина лечебните заведения са цялостни с пациенти, които от време на време идват късно ", сподели доктор Тодоров.

Той е безапелационен, че детско-юношеската възраст е временен интервал, в който родители, учители, персонални лекари би трябвало да отделят повече внимание и да научат децата да живеят здравословно.

„ Да осигурим покой на тялото и мозъка си преди всичко. Да мислим положително, да спортуваме, да се храним здравословно, да обръщаме внимание на нещата, които в действителност ни вършат щастливи ", предложи медикът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР