Сърдечно посрещане и обещание за нов пакет военна помощ за

...
Сърдечно посрещане и обещание за нов пакет военна помощ за
Коментари Харесай

Докато войната в Украйна продължава, САЩ ще предоставят военна помощ

Сърдечно посрещане и заричане за нов пакет военна помощ за Киев - такава е равносметката от втората среща в Белия дом сред американският президент Джо Байдън и украинския водач Володимир Зеленски.

Според Байдън, единствената спънка за реализиране на мир в Украйна, е нежеланието на Русия да постави завършек на войната. Той добави още и че до момента в който спорът продължава, Вашингтон ще продължава да дава военна помощ.

Американската страна разгласи нова военна помощ за Киев с акцент върху противовъздушната защита, каквато Зеленски изиска по-рано денем. Пакетът включва и други въоръжения, съобразени с потребностите през идния зимен интервал.

Засега доставки на американски далекобойни ракети ЕЙТАКАМС не се плануват, само че сходна опция не е изключена отсега нататък, написа Българска национална телевизия. Междувременно стана ясно, че Зеленски отпътува за Канада, където ще се срещне с премиера Джъстин Трюдо.

" Целият свят би трябвало да знае, че сме длъжни да не допуснем нито една страна, нито един агресор, да лишава със мощ територии на собствен комшия. Ето за какво, дружно с нашите съдружници, ще продължаваме да осигуряваме помощ военна помощ на Украйна, с цел да си върне териториите. Само и само Русия стои на пътя към постигането на мир. Всичко може да завърши още през днешния ден, само че вместо това Русия търси още оръжия от Иран и Северна Корея ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

" Благодаря Ви за топлото посрещане и най-много за продуктивните договаряния, които към този момент дават резултат. Ще работим за в допълнение усилване на отбранителни качества на Украйна. Това е стратегически значимо решение, което ще ни разреши да предотвратим за в бъдеще нова експанзия против нас, против Украйна и против нашите жители ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР