Сърдечно болните имат понижени защитни сили на организма си, а

...
Сърдечно болните имат понижени защитни сили на организма си, а
Коментари Харесай

Болният от COVID-19 може да разнесе заразата дори с дрехите си, предупреди проф. Генчо Начев

Сърдечно болните имат намалени защитни сили на организма си, а коронавирусът се преодолява от мощен имунитет. Една белодробна непълнота води до задържане на вода и по този метод е доста евентуално да се развие зараза и пневмония. Това съобщи пред БТВ националният съветник по кардиохирургия професор Генчо Начев.

„ Първият съвет към пациентите със сърдечни проблеми, е да си останат у дома, вторият - да съблюдават прецизно лечението си, трето - в случай че се почувстват зле да се обадят на персоналния или лекуващия си доктор. Ако ситуацията се задълбочава, получават се болки в гръдната област, ще би трябвало да се потърси помощ в болница “, разясни той. Проф. Начев добави, че свиването на белите дробове може да увеличи кръвното налягане, което е рисково за пациентите.

„ Спрели сме плановите интервенции сега, разполагаем сме единствено при незабавни случаи, понижили сме личния състав. Всеки пациент, който идва се изследва с бързия тест, който е ориентировъчен, само че не сигурен, по-късно се прави по-прецизния. Важно е по какъв начин се съблича един пациент, тъй като даже облеклата разнасят болест “, предизвести кардиологът.

Проф. Начев добави, че са отделили едно интензивно поделение за кардиология с четири кревати, което е изолирано. „ Това е най-много във опциите на болничното заведение “, разяснява още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР