Сърбия завърши тръбата в своя сегмент от газопровода Турски поток,

...
Сърбия завърши тръбата в своя сегмент от газопровода Турски поток,
Коментари Харесай

Сърбия завърши своя сегмент от тръбата за Турски поток

Сърбия приключи тръбата в своя сегмент от газопровода " Турски поток ", съобщи в сряда в ефира с телевизионния канал RTS основният изпълнителен шеф на компанията " Сърбиягаз " Душан Баятович, представен от ТАСС.

" Да, можем да заявим на драго сърце, че Сърбия завърши своята част от работата, когато се има поради тръбопровода на сегмента на междусистемната връзка сред България и Унгария. Работата завърши ", изяснява той.

Доставките на газ през сръбския сегмент на тръбопровода ще стартират преди края на април 2020 година Очаква се входящият потенциал да бъде към 13,88 милиарда куб. метра газ, до момента в който изходният потенциал ще бъде към 10 милиарда куб. метра.

През Сърбия са положени тръбите на " Националния основен газопровод 2, нов различен маршрут за доставка за задачите Балкани ", оповестява RTS.

Газът ще се доставя по тръбопровода по този маршрут през България до Сърбия и по-късно до Унгария, до момента в който се приготвят спомагателни работи по газовата инфраструктура.

Баятович разяснява, че в Сърбия са положени 403 километра тръби като част от " Турски поток ".

" Пробиви са направени под реките Дунав, Тиса и Морава, всички канали, проходи, тръбите са свързани ".

Той добави, че Сърбия ще има три изхода от газопровода - покрай Парачин, Белград и Зренянин, до момента в който изходът за газохранилището " Банацки Двор " остава да бъде приключен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР