Сърбия взе решение да позволи свободното движение на всички превозни

...
Сърбия взе решение да позволи свободното движение на всички превозни
Коментари Харесай

Сърбия разреши свободното движение на всички автомобили от Косово

Сърбия взе решение да разреши свободното придвижване на всички транспортни средства от Косово към територията на Сърбия, оповестява. За това Сърбия се съгласи със съглашението от 2011 година, реализирано сред представителите на Косово и Сърбия в разговора с посредничеството на Европейския съюз.

Обявявайки новината, шефът на Службата за Косово в държавното управление на Сърбия Петър Петкович акцентира, че това решение не може да се схваща като признание на независимостта на Косово, само че че улеснява живота на повече сръбски жители.

Той заяви още, че решението ще влезе в действие от 1 януари, само че не посочи дали номерата на колите към този момент няма да се лепят със стикери при прекосяване на границата - както е сега.

Петкович отбелязва, че не е загадка, че 99 % от сърбите в Косово употребяват косовски регистрационни номера, тъй като съгласно него това е единственият метод да живеят, да оцеляват и да се движат. Той посочи, че с това си решение държавното управление на Сърбия не се е отказало от непризнаването на независимостта на Косово.

„ Регистрационните автомобилни табели, чието потребление направихме допустимо, както и персоналните карти преди година, не са знак на държавност “, съобщи Петкович.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР