Сърбия вероятно ще въведе отново задължителна военна служба от следващата

...
Сърбия вероятно ще въведе отново задължителна военна служба от следващата
Коментари Харесай

В Сърбия въвеждат задължителна военна служба

Сърбия евентуално ще вкара още веднъж наложителна военна работа от идната година, написа през днешния ден в. “Сръбски телеграф “, добавяйки, че това се разисква от към година.
Военният анализатор Мирослав Лазански споделя, че на Сърбия не ѝ доближава войска, тъй като професионалните бойци към този момент имат повече от 30 години работа и не са пригодни физически да извършват дилемите си.
„ В Сърбия липсва подготвена аварийна войска и настояща войска. При всички предходни конфликти беше потвърдено, че военните, които са отслужили период на наборна работа, са най-хубавите “, сподели Лазански.
Според него, Сърбия евентуално ще резервира комбинираната система, съгласно която част от войската ще бъдат професионални бойци, някои бойци по контракти и част от армията, която служи за наложителна военна работа.
Анализаторът Александър Радич счита, че би трябвало да се откри съответен модел, който да подхожда на Сърбия и времето, в което живеем.
„ Нямаме нито пари, нито условия, с цел да действаме както преди време, до момента в който съществуваше ЮНА. Застъпвам се за наложителна военна работа, само че не за всички, а за избран брой хора. Никой не може да накара някой да отиде в армията, само че момчетата, които непринудено отбиват военна работа, не вършат маргинални неща като преди, като разчистване на дворовете “, сподели Радич.
Той прибавя, че в случай че се вкара наново наложителна военна работа, тя ще се ползва за момчета на възраст от 18 до 26 години, съобщи БГНЕС.
„ Онези, които не са отбили военна работа, ще имат задължението да прекарат скъсено образование “, споделя Радич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР