Сърбия вече има повече от 20 тона злато, но ще

...
Сърбия вече има повече от 20 тона злато, но ще
Коментари Харесай

Съседка на България трупа злато като щит срещу бъдеща криза

Сърбия към този момент има повече от 20 тона злато, само че ще продължи да усилва златните си запаси като застраховка против бъдеща международна икономическа рецесия.

Президентът Александър Вучич неотдавна уточни, че има риск от нова икономическа рецесия, която да се случи в края на 2019 или 2020 година и въпреки Сърбия не може да направи доста по въпроса, тя може да се приготви за минимизиране на риска, написа eKapija.

 Кои страни усилиха и понижиха най-вече златните си запаси през годината?
Кои страни усилиха и понижиха най-вече златните си запаси през годината?

Общо, централните банки държат 33 637 тона

Вучич страната ще би трябвало да се ориентира към увеличение на валутните запаси, както и към запасите от злато. Той посъветва Управителят на Националната банка на Сърбия Йоргованка Табакович бавнода стартира да купува злато, тъй като " откакто световната рецесия удари, златото ще бъде най-скъпо ".

Табакович съобщи, че е съгласна с предлагането на Вучич, че централната банка би трябвало да купува злато и институцията към този момент го прави. Говорейки пред частната TV Prva Табакович акцентира, че сигурността е от извънредно значение.

 България има по-големи златни запаси от Сърбия, Чехия и Унгария, взети дружно
България има по-големи златни запаси от Сърбия, Чехия и Унгария, взети дружно

Кои страни имат най-вече от скъпоценния метал?

Макар Сърбия да е измежду страните от Югоизточна Европа, които най-бързо усилват златните си запаси, те остават над 2 пъти по-малки от тези на България, които са към 40.4 тона и над 5 пъти по-малки от тези на Румъния, която има 103.7 тона злато.

Съседна Унгария също заложи съществено на благородния метал, като усили златните си запаси десетократно и към този момент има 31.5 тона злато.

 Унгария усили златните си запаси 10 пъти като мярка за сигурност
Източноевропейската страна, която натрупа злато като мярка за сигурност

Следвайки образеца на Полша, Будапеща към този момент държи 31.5 тона от благородния метал
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР