Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на коронавируса

...
Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Сърбия с нови мерки за борба с разпространението на COVID-19

Сърбия вкарва нови ограничения за битка с разпространяването на ковид - полицейски час от събота в 13 часа до понеделник до 5 часа сутринта, съобщи президентът Александър Вучич нощес след съвещание с спешния щаб, оповестява сръбският щемпел, предава Българска телеграфна агенция.
Решихме да засилим част от ограниченията, а други да облекчим, сподели той.
Мярката за възбрана за излизане на открито от 13 часа в събота до 5 часа в понеделник не се отнася за пенсионерите. Не може да се събират повече от двама души на едно място.
Домашни любимци ще може да бъдат извеждани от събота вечерта в 23 часа до 1 часа на 200 метра от къщи.
Президентът посочи, че през идващите 72 часа се чака повишен брой инфектирани хора и смъртни случаи. В този миг на респиратори са 81 души. Най-много положителни на ковид има в Белград, Чуприя, Чачак и Валево, заяви Вучич.
След като в дома за възрастни хора в Земун "Да доживееш 100 " бяха открити случаи на болест с ковид, и в още един старешки дом бе открито, че има хора с висока температура, които през днешния ден ще бъдат прегледани, оповестява вестник "Новости ".
След като целият личен състав на дома "Да доживееш 100 " бе подложен под карантина, за възрастните хора там се грижи единствено един доброволец.
Пулмологът професор доктор Бранимир Несторович съобщи в телевизионно изявление, че идващите две седмици в Сърбия ще бъдат сериозни, и че чака интензивността на разпространяване на ковид да стартира да понижава от шестата седмица. По думите му когато три дни подред не бъде открит нито един случай на новозаболели, ще може да каже, че епидемията е свършила.
Професорът сподели, че не знае ще преживее ли вирусът лятото, само че в случай че се върне наесен, ще бъде доста по-слаб. Според него хората, които преживеят болестта, ще имат имунитет на него през идващите пет години.
"Стойте си в къщи още три-четири седмици. Още толкоз би трябвало да продължи толкоз значимата обществена отдалеченост ", акцентира доктор Несторович.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР