Сърбия трябва да признае, че вече не контролира ситуацията в

...
Сърбия трябва да признае, че вече не контролира ситуацията в
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия загуби Косово

„ Сърбия би трябвало да признае, че към този момент не управлява обстановката в Косово “, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич, пред сръбския парламент, предава БГНЕС. Той подчерта, че Сърбия би трябвало да избере по какъв начин ще продължат да се развиват връзките с Косово – запазването на замразения спор или развиването на контакти с непризнатата република.

“Реших да не не преставам с лъжата и самозаблудата, споделих на всички, че няма сръбско държавно управление, няма наше държавно управление в Косово и Метохия, което е извънредно значимо за опазването на здравето и образованието, и би трябвало да спрем да лъжем личното си общество “, сподели Вучич.

В същото време той означи, че поддържа контактите и подобряването на връзките с Косово.

Освен това Вучич съобщи, че Сърбия е претърпяла огромно национално проваляне, изгубила е територия и е претърпяла обилни стопански загуби.

Обръщението на Вучич към Народното събрание и нацията за ситуацията в Косово и Метохия продължи повече от два часа. Председателят Мая Гойкович, членове на държавното управление, водени от министър-председателя Ана Бърнабич и представители на дипломатическия корпус участваха на речта на президента. Извънредното съвещание на Скупщината беше бойкотирано от представители на няколко опозиционни партии, обединени в Съюза за Сърбия, като от общо 250 депутати участваха 156.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР