Сърбия спря всички международни полети от и до летище Никола

...
Сърбия спря всички международни полети от и до летище Никола
Коментари Харесай

Сърбия спря всички международни полети до Белград

Сърбия спря всички интернационалните полети от и до летище " Никола Тесла " в Белград и затвори летището " Константин Велики " в Ниш. Летището в Белград остава отворено за всички филантропични полети и карго транспорти, а въздушното пространство на Сърбия остава отворено за прехвръкване.

Това гласят последните данни, публикувани от българското министерство на външните работи.

Българските жители, искащи да изоставен територията на Р Сърбия и да се завърнат в родината си, могат да създадат това през сухопътната граница сред България и Сърбия за пасажери и товари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина-Градина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука ".

От 19 март Турция затвори изцяло своите граници за влизане в страната за непознати жители, без значение националността им, като се изключи тежкотоварния трафик. Намиращите се понастоящем в Турция непознати жители ще могат да изоставен без ограничавания, по лично предпочитание. Изключения при допускането в Турция ще се вършат единствено за избрани лица - дипломати, членове на медицински екипи или при филантропични случаи, само че единствено след авансово получено позволение от способените турски здравни управляващи за всеки съответен случай. Турските жители, пребиваващи в чужбина, ще могат да се завръщат гладко в страната си. Затварянето на границите все още е без период, до второ разпореждане, акцентират от Министерство на външните работи.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле (Капитан Андреево), Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли (Лесово) и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой (Малко Търново) са затворени за прекосяване на пасажери. В тази връзка, български жители, както и жители на трети страни, обитавали в България в последните 14 дни, няма да бъдат допускани на територията на Република Турция. Турски жители няма да бъдат допускани да минават към България през горепосочените пунктове. Български жители, притежаващи позволение за престояване на територията на Турция, ще могат да влизат в Турция, само че до прекосяването на заплахата от епидемията ще могат да се възползват от това право еднократно. Турски жители, притежаващи позволение за престояване на територията на България, ще могат да влизат в България, само че до прекосяването на заплахата от епидемията ще могат да се възползват от това право еднократно.

От 18 март сухопътните Граничен контролно-пропусквателен пункт на границата сред Турция и Гърция -Ипсала, Пазаркуле и ж/п Граничен контролно-пропусквателен пункт Узункьопрю също се затварят за пасажери при влизане и излизане на турска територия. Турция и Гърция краткотрайно приключват реализирането на всички типове воден пътнически превоз по морските пътища, свързващи пристанищата на Гърция и Турция. Няма да се постановат ограничавания за прекосяване на тирове и товарни транспорти. Транспортната активност и трафик ще продължи да се реализира по реда, открит от Министерството на здравеопазването и Министерството на търговията на Турция.

Германия - До 18 април северните крайбрежни федерални провинции Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-Предна Померания, вкараха възбрана за достъп на туристи до немските острови в Северно и Балтийско море. Забраната важи за пътувания с фериботи, както и за полети от и до островите. Поради формирани на границата с Полша огромни тапи, главно от МПС на жители от Естония, Литва и Латвия, Полша отвори за придвижване четири гранични пункта - Франкфурт (Одер), Кюстрин-Киез, Губен и Гьорлиц (припомняме, че Полша затвори границата за чужденци на 15 март 2020 г). В провинция Баден-Вюртемберг са затворени летищата в Щутгарт, Карлсруе и летище Фридрихсхафен. С оглед обезпечаването на евакуацията на немските жители от чужбина е анулирана възбраната за реализиране на нощни полети от и до летище " Тегел ", Берлин, и от и до летището във Франкфурт на Майн.

Финландия - От 19 март Финландия затвори границите си като към този момент мярката ще бъде в действие доникъде на месец април. В страната ще бъдат допускани единствено финландски жители, прибиращи се от чужбина. След завръщането им, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина. От 17 март са закрити фериботните връзки Хелзинки-Талин и Хелзинки-Стокхолм, както и бързият трен Хелзинки-Санкт Петербург. Товарният превоз няма да бъде обиден от въведените ограничения.

Естония - Границите на страната са затворени. Само жители на Естония и поданици на Естония с позволение за престояване или право на престояване могат да влизат в страната, в това число притежателите на по този начин наречените " сиви паспорти " - живеещи в Естония неестоноговорящи, най-често жители на Русия. Международният транспорт на артикули, в това число за хранителни и медицински артикули, е позволен за влизане в Естония.

Португалия - От 19 март за военните полети са наложени рестрикции, идентични с тези за гражданските. Всички, извършващи полети, военни екипажи ще бъдат изолирани от останалата част от популацията и подложени на наблюдаване. Ограничават се до безусловно минималното належащо техническите кацания на непознати военни въздухоплавателни средства - за зареждане или отмора на екипажа, както и съгласно потенциала на летищата. Чуждите екипажи също няма да могат да напущат военната зона и придвижването им вътре ще бъде лимитирано със специфична маркировка. Екипажите на военни полети от рискови страни и райони ще бъдат подложени на санитарно-медицински надзор.

Израел - Всички сухопътни граници от и към Израел са затворени. От 18 март влезе в действие възбрана за допускане на територията на страната на непознати жители. Изключения важат сама за следните категории пасажери: жители на Израел; лица с позволено пребиваване; пребиваващи в Палестинската територия и членовете на техните семейства; дипломати и членовете на техните фамилии, притежатели на карта за престояване в Израел. Всички, които влизат на територията на Израел, хората които са били контактни със инфектирани лица, както и тези с температура над 38 градуса, задух/респираторни проблеми/кашлица, следва да останат под карантина, за интервал от 14 дни. Очаква се прекъсване на публичния превоз.

Грузия - Грузия затвори границите си за задгранични жители. Изключения важат за дипломати, филантропични случаи и карго-превози. До 20 март полети до Грузия ще се реализират от турските авиолинии, след което остава стеснен брой авиолинии, измежду които тези на Катар, Дубай, Беларус, като наклонност е да понижават. Графикът на интернационалните полети е наличен през формалния уебсайт на грузинското Министерство на външните работи и предстои на постоянно актуализиране. Информация може да бъде открита на следния адрес: http://bit.ly/390Bh6j/.

Непал - За интервала 20 март - 15 април се не разрешава влизането в страната на всички жители от Европа, Западна Азия и Близкия Изток, Иран, Турция, Малайзия, Република Корея и Япония, в това число и на директно миналите през тях. Авиокомпаниите ще бъдат инструктирани да възвръщат в цялостен размер самолетните билети на пасажери по аргументи на рестриктивни ограничения на държавното управление и да не начисляват такси при положение на смяна на датата. Визите на чужденци, които не могат да се върнат в родните си страни заради наложените им ограничавания за пътешестване, ще бъдат удължавани, в случай че бъде подадено заявление в границите на периоди за издаване на визи (до 30 април 2020 г).

Спира издаването на визи при идване за всички задгранични жители, в това число и за притежателите на карта на непалец от чужбина (Non-Resident Napalise - NRN). Всички чужденци с годна виза за Непал при идване би трябвало да показват здравен документ с негативен тест за COVID-19, публикуван най-много 7 дни преди датата на идване в Непал. Препоръчва се непалските жители, пребиваващи в чужбина, да заобикалят неналожителни пътувания. На непалските жители се предлага да се въздържат от пътувания до Китай, Иран, Италия, Република Корея и Япония, с изключение на при последна нужда.

Всички разрешителни за алпинистки експедиции за пролетния сезон се анулират. Международното летище Трибуван в Катманду остава единствен отворен пункт за идване и тръгване в Непал. Всички задгранични жители, влизащи в Непал, се слагат под самоосигурена карантина, а непалските жители и непалците от чужбина (NRN) се слагат под домашна карантина за 14 дни. Чужденците с дипломатическа и публична виза се слагат под самоосигурена карантина за 14 дни. Чужденци с бизнес, образователна и работна виза, завръщащи се в Непал, подлежат на престой в самоосигурена карантина за 14 дни. Непалските жители, идващи от или през страни с нараснал риск на COVID-19, наложително се слагат под 14-дневна карантина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (724)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР