Сърбия ще трябва да разтрогне новото търговско споразумение с водения

...
Сърбия ще трябва да разтрогне новото търговско споразумение с водения
Коментари Харесай

ЕС очаква от Сърбия да разтрогне договора с Евразийския икономически съюз

Сърбия ще би трябвало да разтрогне новото комерсиално съглашение с водения от Русия Евразийски стопански съюз, когато се причисли към Европейския съюз, бе обявено през днешния ден от Европейската комисия, съобщи Танюг.

Сърбия може да влиза в съглашения с други страни или организации преди влизането в Европейски Съюз. Същевременно в подтекста на договарянията за присъединение Сърбия пое задължението да се изтегли от всички двустранни съглашения за търговия в деня на влизането си в Европейски Съюз, съобщи Европейска комисия, оповестява "EU Observer ".

Посочва се, че Европейската комисия е пояснила на Сърбия нейните отговорности един ден откакто съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко разгласи, че Сърбия ще подпише на 25 октомври комерсиално съглашение с Евразийския стопански съюз.

Подобно обръщение изпрати и председателстващият комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър, който съобщи, че текстът на съглашението за свободна търговия с Русия би трябвало да има и уговорка за излизане, което би подсигурило, че Сърбия ще може да се отдръпна от съглашението след влизането си в Европейски Съюз, отбелязва Танюг. Споразумението за свободна търговия сред Сърбия и Русия съществува от 2000 година, напомня Танюг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР