Сърбия ще се сдобие с безпилотни самолети от Китай, които

...
Сърбия ще се сдобие с безпилотни самолети от Китай, които
Коментари Харесай

Сърбия се сдобива с бойни безпилотни самолети от Китай

Сърбия ще се снабди с безпилотни самолети от Китай, които ще бъдат употребявани за разузнаване, само че също могат да направляват и артилерийска пукотевица.

Информацията е обявена от неофициални източници пред ТАНЮГ.

Заместник-министърът на защитата на Сърбия Ненад Милорадович удостовери в Пекин, където сръбският президент Александър Вучич е на посещаване, че балканската страна ще се снабди с съвременни оръжия и военна технология от Китай. По думите му Сърбия ще получи бойни безпилотни самолети, които ще имат способността да разузнават, откриват цели при дневни и нощни акции, както и да употребяват ракети и бомби с лазерно ориентиране.

Според него единствено най-способните въоръжени сили в света имат сходна технология и в този момент сръбската войска ще се причисли към тях. Милорадович сподели още, че съгласуваният пакет включва и индустриално съдействие, т.е. трансфер на технология . Така Сърбия ще стартира произвеждане на безпилотни самолети.

Отнася се за две системи с ново потомство безпилотни самолети . Всяка бойна система е от три безпилотни самолета, наземна контролна станция и отдалечен видеотерминал. В допълнение е в съгласие останалите пет системи да бъдат създадени от Сърбия , като се употребява китайска технология.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР