Сърбия ще бъде и без тримата си основни централни нападатели

...
Сърбия ще бъде и без тримата си основни централни нападатели
Коментари Харесай

Сърбите останаха без атака за Разград, звездата Влахович също е аут

Сърбия ще бъде и без тримата си съществени централни нападатели на 20 юни в Разград, когато се изправя против България в мач от квалификациите за Евро 2024.

Последната неприятна вест за западните ни съседи е, че централният нападател на Ювентус - Душан Влахович, отпада от състава.

Звездата на сръбския отбор има проблем с аддукторите, прочут като " футболна болест ", поради което ще си вземе отмора преди стартирането на подготовка с Ювентус. Това разкри селекционерът Драган Стойкович - Пикси, в първия ден от лагера на сърбите в Стара Пазова.

Още при оповестяването на селекцията от нея отсъстваше голмайстор №1 в историята на страната - Александър Митрович, като при него става въпрос за проблем в стъпалото.

Пикси разкри, че Митрович е играл с болки в стъпалото в последните 6 месеца, като в този момент се постанова да се подложи на лекуване, зада е на линия за началото на сезона с клубния си Фулъм.

След финала в Лигата на конференциите пък от състава отпадна Лука Йович, който счпи носа си през днешния ден бе подложен на интервенция.

Така в Разград тимът на сърбите ще бъде единствено с двама типичен централни нападатели, като тяхното равнище и статистически индикатори са надалеч от тези на Влахович, Митрович и Йович.

Единият е Деян Йовелич от Лос Анджелис Галакси, който има единствено девет изиграни минути в формален мач за Сърбия, като те бяха записани през месец март против Литва. Инче той има и още три участия в контролни мачове, в които обаче не вкарва гол.

Другият нападател е Джордже Йованович от Макаби (Тел Авив), който досега има единствено 46 минути за Сърбия, само че заслужи мястото си в селекцията с 15-те гола, които вкара в елита на Израел този сезон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР