Сърбия се тресе от протести срещу властта. В събота протестите

...
Сърбия се тресе от протести срещу властта. В събота протестите
Коментари Харесай

Сърбия се тресе от протести срещу властта

Сърбия се тресе от митинги против властта. В събота митингите ескалираха. Демонстрантите замеряха постройката на националната телевизия с яйца. Те превзеха медията за близо два часа. "Ние сме за хората, против някогашните и сегашни крадци! ", "За независимост! ", "Ставай, Сърбия! ", "Уважавай закона! ", скандираха недоволните и поиската оставката на сръбския президент Александър Вучич.

Протестиращите желаят независимост на медиите, преустановяване на нападенията против публицисти и опозиционни фигури.И този път въпросът за Косово беше на дневен ред. Демонстрантите упрекват Вучич в подготовката на скрито съглашение с Косово, което е и основно изискване за Сърбия да се причисли към Европейски Съюз.

Протестите в Сърбия започнаха след побой над опозиционен политик през ноември. Поредният протест идва на фона на идното посещаване на съветския президент Владимир Путин в страната.

Премиерът Ана Бърнабич дефинира това като "вандализъм ", а президентът Александър Вучич ще направи изключително послание.

Протестите не престават и през днешния ден пред президентския замък, където Вучич ще направи обръщението си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР