Сърбия се съгласи да прекрати кампанията си за оттегляне на

...
Сърбия се съгласи да прекрати кампанията си за оттегляне на
Коментари Харесай

Сърбия прекратява кампанията си за отказ от признаване на Косово?

Сърбия се съгласи да приключи акцията си за отдръпване на признаването на независимостта на Косово, обявиха неназовани дипломатически източници в Брюксел.
Според Радио Свободна Европа / Радио Свобода (РСЕ/РС) управляващите в Белград са се съгласили да допринесат за атмосферата за продължение на разговора за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия.
" Като част от положителната воля за основаване на атмосфера, удобна за продължение на разговора, Белград се съгласи да не продължава тази акция ", обявиха високопоставени дипломатически източници на Европейски Съюз пред кореспонденти.
Представители на Европейския съюз, участващи в процеса на разговора, обявиха, че акцията на Сърбия е " провокиращ въпрос ".
„ Трябва да създадем позитивен подтик, а не да се дразним един различен “, споделят от Европейски Съюз.
Сръбският президент Александър Вучич съобщи в Лозана, че " Прищина изиска Сърбия да спре акцията си за отричане от признаването на независимостта на Косово, а той предложил тя да се откаже от акцията си за присъединение към интернационалните организации ".
Той също по този начин акцентира, че „ Сърбия е отворена за диалози с Прищина, само че бариерите пред свободното придвижване на услуги, артикули и хора би трябвало да бъдат отстранени “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР