Сърбия се преструва, че върви към евроатлантическото бъдеще, но всъщност

...
Сърбия се преструва, че върви към евроатлантическото бъдеще, но всъщност
Коментари Харесай

Алиша Кърнс: Сърбия се смее в лицето на ЕС

Сърбия се преструва, че върви към евроатлантическото бъдеще, само че в действителност е избрала Русия и Иран за свои съдружници. Сърбия взима парите на Европейския съюз и му се смее в лицето.


Това съобщи Алиша Кърнс, ръководител на комисията по външни работи в Народното събрание на Англия, в изявление за " Гласът на Америка ".

Тя прикани за генерална смяна в политиката на Запада по отношение на Сърбия.

" Вашингтон и Брюксел би трябвало да сложат завършек на личната си заблуда, че Сърбия работи за евроатлантическото бъдеще. Сърбия им се смее в лицето и взима парите на Европейски Съюз ", съобщи английският народен представител.

Тя акцентира, че методът на двете страни по отношение на връзките сред Косово и Сърбия би трябвало да бъде обективен и уравновесен.

" Сегашното отношение към Косово е незаслужено, небалансирано и неправилно. Необходимо е Сърбия да бъде предизвестена, че ще понесе последици за дейностите си ", сподели Кърнс, като упрекна Белград в контрабанда на оръжия в Северно Косово посредством Сръбската православна черква.

Британският народен представител е измежду повече от 20 европейски политици подписали апела Европейски Съюз да стартира следствие на изборите в Сърбия на 17 декември.

" Колегите, които следиха изборите, споделиха, че в никакъв случай не са виждали такива ужасяващи злоупотреби с изборния развой ", съобщи Кърнс.

Тя е и измежду подписалите писмото, което европейски и американски парламентаристи изпратиха до администрациите във Вашингтон и Брюксел през лятото на предходната година. В него се искаше стягане на политиката по отношение на Сърбия и смекчаването ѝ по отношение на Косово. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР