Сърбия се подготвя да покаже арсенал от оръжия на руския

...
Сърбия се подготвя да покаже арсенал от оръжия на руския
Коментари Харесай

Сърбия се подготвя да покаже арсенал от оръжия на Путин

Сърбия се приготвя да покаже " боеприпас от оръжия " на съветския водач Владимир Путин, осведомят " Вечерни новости " и Танюг.

Белград приготвя огромен боен церемониал тази есен във връзка 100 година от успеха през Първата международна война. Президентът на Русия ще бъде посетител на събитие , на което ще му бъдат показани 100 нови танка и ракети.

Според белградския вестник на военния церемониал ще бъдат поканени и други водачи.

На 11 ноември на Деня на примирието за първи път ще бъдат показани нови системи за противовъздушна защита, доставени от Беларус. Сделката с Минск също включва четири изтребителя МиГ-29.

По време на церемонията сръбската войска ще покаже цялата си мощност , което не е правено от доста от дълго време, написа вестникът.

Военният министър Александър Вулин удостовери, че съглашението с Беларус е покрай финалната си фаза. Като стъпка към по-добро съдействие Белград ще открие офис на сръбското военно министерство в Минск.

" Вечерни новости " отбелязва, че съглашението с Беларус е второ по значимост що се отнася до модернизирането на сръбските въоръжени сили. На базата на договорка за военно съдействие с Русия и самодейността на Путин преди две години Сърбия получи шест самолета МиГ-29, 30 танка T-72C и 30 машини БРДМ-2. Вестникът написа още, че Белград ще получи и хеликоптери.

2019 година се чака да бъде основна за сръбските сили , изключително за Военновъздушни сили, защото ще имат на въоръжение 14 изтребителя МиГ-29. Освен това армията и полицията ще получат девет хеликоптера Airbus.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР