Сърбия се намира по пътя към Европа и съм благодарен

...
Сърбия се намира по пътя към Европа и съм благодарен
Коментари Харесай

Александър Вучич: За Сърбия е много важна вътрешната връзка с България

Сърбия се намира по пътя към Европа и съм признателен на България, Румъния и Гърция, които ми дават огромна поддръжка по този път, сподели след четиристранната балканска среща президентът на Сърбия Александър Вучич. Смятам, че дружно можем да създадем доста за нашите жители, за техния стандарт, тъй че да имаме по-малко проблеми в сравнение с имаме, добави още той. Вучич изрази признателност, че министър председателите на Гърция, България и Сърбия са го изслушали по сложния за сърбите въпрос за референдума в Каталуния и по-точно за двойния стандарт само че Европейски Съюз към Испания и Сърбия.

 " За нас мирът и стабилността са най-важни. Ние работим по съответни планове, инфраструктурни сред нашите четири страни. Разговаряхме по енергийната стратегия. За Сърбия е доста значима вътрешната връзка с България ", съобщи Вучич.
Той посочи, че е признателен и на България, и на Румъния и Гърция, които дават своята поддръжка пъ пътя към Европейски Съюз.
" Благодарен съм на моите другари, че през днешния ден ме изслушаха по един сложен въпрос за жителите на Сърбия. А точно референдумът в Каталуния и двойният стандарт на Европейски Съюз към Сърбия и Испания. Подкрепям Испания, това е една наша другарска страна. Испания не призна независимостта на Косово, само че е забавно, че Европейска комисия реагира по друг метод и това беше ориентирано против моя народ и страна. Когато Косово получи самостоятелност без даже да се организира някакъв референдум, а Каталуния най-малко е изпълнила някаква форма, нищо сходно не може да получи. И от време на време сърбите се питаме за какво трябваше да ставаме жертва на двойния стандарт. Ние ще се борим за своята страна. Благодарен съм на своите другари, че ме изслушаха. Ще продължим сложните промени и ще вършим това, което нашите другари, източни и южни съседи - да развиваме все по-добри връзки с тях и ще допринесем за добруването на нашия народ ", заключи Вучич и даде обещание ще Белград ще бъде добър хазаин на идната четиристранна среща. Още по тематиката Балкански срещи на върха в Евксиноград
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР