Сърбия реши да въведе задължителна 14-дневна изолация за гражданите на

...
Сърбия реши да въведе задължителна 14-дневна изолация за гражданите на
Коментари Харесай

Сърбия въведе реципрочна карантина за гражданите на Черна гора

Сърбия реши да вкара наложителна 14-дневна изолираност за жителите на Черна гора, които влизат в страната. Мярката се постанова поради взрива на случаи на ковид в най-малката страна на Балканите.
Черногорските жители са длъжни да оповестят адреса, на който ще бъдат през идващите две седмици след влизането в Сърбия, с цел да могат способените органи да управляват наложената мярка, се споделя в известие на сръбското държавно управление. По-рано и Черна гора вкара наложителна карантина за влизащите в страната от Сърбия предвид на епидемиологичната конюнктура в тази страна. Разликата е, че влизащите от Сърбия лица няма да бъдат поставяни под домашна, а под държавна карантина.
Черна гора вкара и задължението да се носят защитни маски и на закрити, и на открити публични места. Забранени са събирания в жилища на лица, които не са от едно и също домакинство. Заведенията ще работят до среднощ, а детските градини са затворени, оповестява 24 часа.
До през днешния ден в Черна гора има общо 841 случая на болестта, а броят на жертвите е 14. Активните случаи са 512, като всички те са регистрирани в последните три седмици. Преди това, още в края на май, Черна гора разгласи победа над заболяването и завършек на епидемията. Присъствали на дербито Цървена звезда - Партизан в Белград обаче, донесоха инфекцията назад в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР