Сърбия реагира твърдо“ тази година и спаси националната икономика по

...
Сърбия реагира твърдо“ тази година и спаси националната икономика по
Коментари Харесай

Сърбия влага 2,8 милиарда евро в капиталови инвестиции

Сърбия „ реагира твърдо “ тази година и избави националната стопанска система по време на пандемията, като даде над 6 милиарда евро - към 12,7% от Брутният вътрешен продукт на страната - като държавна помощ за бизнеса. Това бе обявено от сръбският финансов министър Синиша Мали пред РТС, съобщи БГНЕС.
Фокусът на Сърбия за 2021 година ще бъде върху, сподели Мали. По думите му новото систематизиране на бюджета за тази цел възлиза на 330 милиарда сръбски динари (2,8 милиарда евро), или 5,5% от Брутният вътрешен продукт, което е проектирано да подтиква и икономическия напредък.
 Евросъюзът няма да отваря нова преговорна глава със Сърбия до края на годината Евросъюзът няма да отваря нова преговорна глава със Сърбия до края на годината
Европейският съюз до края на годината няма да отвори нито една нова глава в договарянията за участие със Сърбия. Решението идва, след ка...
На въпрос от кое място ще дойдат парите за такива солидни вложения, министърът сподели, че те към този момент са в бюджета.
Мали напомни, че „ голям пакет от ограничения “ беше възложен от страната за по време на пандемията, като добави обаче, че „ събирането на налози няма да бъде удължено “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР