Сърбия разполага с класни играчи на всяка позиция. Играчи, които

...
Сърбия разполага с класни играчи на всяка позиция. Играчи, които
Коментари Харесай

Богдан Богданович - детското лице с убийствения инстинкт

Сърбия разполага с класни играчи на всяка позиция. Играчи, които могат да вършат разликата във всеки един миг от мача и да се показват на извънредно високо равнище. Нещото, което им липсваше на предните няколко огромни конгреси, бе същински изпълнител. Човек, който да може да вкарва топката в коша от всякакво разстояние - под коша, приблизително и далечно. Нещата са по-различни в този момент, тъй като западните ни съседи разполагат с тъкмо подобен състезател на тазгодишното Световно състезание - Богдан Богданович.

27-годишният гард на Сакраменто Кингс е второто най-голямо име в състава на Сърбия, по-късно на Никола Йокич, само че безспорните му качества на точконосител го вършат най-опасния състезател за всеки един конкурент. Израстването му се видя след мощния сезон, който направи като част от състава на Сакраменто. Въпреки, че получаваше по едвам 27 минути приблизително на паркета, Богданович се представяше на извънредно равнище, реализирайки по 14 точки приблизително на мач през сезона. Умението му да провежда нападенията също е необикновено качество в арсенала му. Неведнъж през сезона той поемаше плеймейкърските дейности на тима си, а класата му си личеше отдалеко.

.@LeaderOfHorde takes it away and gets it ahead to Vladimir Lucic for the dunk as @KSSrbije are running away with it!

https://t.co/U6RPjx3FuZ #ITASRB #SrbijaGotGame @SkySport pic.twitter.com/qbKn7WwovT
— Basketball World Cup (@FIBAWC) 4 септември 2019 година
Някои хора може и да си спомнят отворената пукотевица от тройката, която Богданович пропусна против Съединени американски щати в груповата фаза на Олимпиадата в Рио през 2016-а. Резултатът тогава бе 91:94 и стрелбата, която Богданович пропусна, можеше да прати мача в продължения. След това във финалния мач за златния орден, още веднъж против Съединени американски щати, Богданович бе неразпознаваем, завършвайки с едвам 7 точки.

Със сигурност сърбинът е оставил тези моменти надълбоко в съзнанието си. Това се случи година преди Богданович и тогавашният му тим Фенербахче да завоюват най-големия европейски трофей - Евролигата. Изключително мощната му година с черно-жълтия екип го изстреля в НБА, където още от първия си сезон затвори устите на всички критици и потвърди, че може да се нагоди на стила и темпото на НБА.

Да се завърнем в сегашното. Богданович стартира Мондиала с гръм и тропот, трансформирайки се в най-резултатния състезател на шампионата. Избухването му с 31 точки против Италия в последния мач от груповата фаза още веднъж сподели, че реализаторските му умения са на висота. Средните му индикатори за трите мача в групата са 24.0 точки и 4.3 асистенции за 24.5 минути на полето. Разликата му с предните огромни шампионати е явна, а опитът му в НБА е от огромна изгода. Боеспособността и неговия смъртоносен инстинкт го вършат едно от най-опасните лица на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР