Сърбия разглежда купуването на модерна ракетна система за противовъздушна отбрана

...
Сърбия разглежда купуването на модерна ракетна система за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Сърбия обмисля купуване на ракети от Китай. САЩ са против

Сърбия преглежда пазаруването на съвременна ракетна система за противовъздушна защита от Китай, макар предизвестията на Съединени американски щати, че такава договорка може да заплаши поставената от балканската страна цел за интеграция в Европейския съюз, съобщи „ Асошиейтид Прес “.

По думите на президента Александър Вучич „ обмислят, само че към момента не са купили “ FK-3 – експортната версия на китайската система HQ-22 от последно потомство, със междинен обхват на деяние и ръководена благодарение на радар. Миналата седмица, след съглашение с Пекин бяха закупени шест разследващи дрона CH-92A, с което Сърбия стана първата европейска страна с китайски безпилотни летателни апарати. Същевременно въоръжените сили на страната разполагат главно с съветски самолети и бронирани транспортни средства.

Американското посолство в Белград предизвести, че „ набирането на военна и отбранителна техника е суверенно решение. Въпреки това, държавните управления би трябвало да схващат кратко- и дълготрайните опасности и разноски, свързани с работата с китайски компании “. Вучич реагира на изказването по тематиката: „ Когато решим да купим нещо, постоянно има някой срещу това “.

Сръбският държавен глава означи, че постигането на договорка зависи напълно от финансовите условия. „ Ще вземем решението като свободна и суверенна страна “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР