“Сърбия пропусна историческия си шанс. Сега може само да се

...
“Сърбия пропусна историческия си шанс. Сега може само да се
Коментари Харесай

Вучич: Косово е изгубена кауза

“Сърбия пропусна историческия си късмет. Сега може единствено да се самозалъгваме, още известно време, че Косово е наше. Една заран обаче ще се събудим и ще осъзнаем истината, по този начин както стана с Черна гора ”.Това е декларирал сръбският президент Александър Вучич пред участниците в Събора на Сръбската православна черква /СПЦ/ в наличието на патриарх Ириней. Срещата се състоя при започване на седмицата и за нея описа свещеник Григорий пред седмичника “Време ”. Според него “разговорът се е трансформирал в жестока офанзива против митрополит Теодосий, който дава отговор за епархията в Косово “, съобщи БГНЕС.

“Вучич сподели, че албанската страна получава безспорна помощ от страна на западните страни. Самите договаряния са се трансформирали в същинска тъга. В тях доста постоянно се разменят грубости и съгласно него, единствено въпрос на време е, по кое време този абсцес ще се спука ”, цитира свещеник Григорий думите на Вучич пред Светия синод.
“В един миг обаче диалогът се трансформира в офанзива против митрополит Теодосий… Това към този момент не беше разговор, а просто офанзива, освен това без никаква причина. Това не беше и мястото за сходно нещо. Теодосий за следващ път потвърди толерантност и примирение, без значение от това, че диалогът отиде в неправилна посока и загуби всевъзможен смисъл ”, оповестява още свещеник Григорий.

“В края на срещата обаче не се стигна до явен излаз – няма явен проект и съответно решение за излаз от настоящето състояние в Косово ”, акцентира още свещеник Григорий. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР