Сърбия приключи с полагането на тръби в своя участък на

...
Сърбия приключи с полагането на тръби в своя участък на
Коментари Харесай

Сърбия приключи с полагането на тръби за "Турски поток"

Сърбия завърши с полагането на тръби в своя сектор на газопровода, продължаващ съветския " Турски поток " към Централна Европа. Това заяви пред националната телевизия РТС шефът на Србијагас Душан Баятович, който подкани България да се забърза със завършването на своята част.

В реалност сръбският сектор се построява и финансира от Gаѕtrаnѕ - новото име на локалното сдружение Juzni tok Srbija, което бе основано за строителство на неосъществения съветски план " Южен поток ". В Gаѕtrаnѕ надзорен пакет от 51% има " Газпром ", а останалите 49% са на Србијагас. Баятович е отпред на Србијагас към този момент 11 години и е считан за закрепостен любимец на Москва в страната.

В изявлението за РТС той сподели, че всички тръби по дългото 403 км трасе са положени, в това число под реки, канали, жп линии, а от него ще има 3 разклонения - при Парачин, Белград и Зренянин. Още един излаз би трябвало да има към газохранилището " Банатски двор ", за което той упорства да бъде разширено.

Баятович се похвали, че американски и немски консултанти споделили, че компанията е била три пъти по-ефективна от водещ иевропейски компании. " Част от тръбопровода в България и това, което би трябвало да свършат унгарците, би трябвало да бъдат завършени в края на 2020 година Ако българите наберат скорост, това ще стане в по-кратки периоди. "

Той сподели, че целият потенциал на " Турски поток " бил разпродаден, което означавало, че планът е търговски, а не политически, че Източна Европа била гладна за газопроводи и на това не бивало да се пречи по политически съображения.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР