Сърбия приключи полагането на тръбите в сръбския участък от газопровода

...
Сърбия приключи полагането на тръбите в сръбския участък от газопровода
Коментари Харесай

Сърбия приключи с полагането на тръбите от Турски поток

Сърбия завърши полагането на тръбите в сръбския сектор от газопровода "Турски поток ", заяви генералния шеф на Сърбиягаз Душан Баятович.
Със удовлетворение можем да установяваме, че Сърбия е изпълнила своята част от работата, когато става дума за полагането на тръбите, по сектора от интерконектора "границата на България - границата на Унгария ". Работата е завършила, съобщи Баятович.
Нашите съветници споделиха, че сме били три пъти по ефикасни при построяването на този план от водещи европейски компании, посочи шефът на Сърбиягаз. По думите му има някои проблеми при работата по "Турски поток " в България. Целият газопровод в България и това, което би трябвало да свършат унгарците, би трябвало да бъде готово до края на 2020 година. Ако българите работят по-бързо, нещата ще се случат в период, означи Баятович.
По думите му всички потенциали на "Турски поток " са напълно разпродадени. Това значи, че планът е търговски. Източна Европа е гладна за газопроводи и не би трябвало на това да се пречи политически, добави Баятович.
Планира се сръбският сектор на "Турски поток " да стартира в град Зайчар, на границата с България, и да пресече границата с Унгария покрай град Хоргош. Входната мощ се чака да бъде 13.88 милиона кубически метра газ дневно, а изходната - към 10 милиона кубически метра.
Строителството на сръбския сектор от газопровода "Турски поток " от границата на България до границата с Унгария е осъществено за рекордно малко време. Освен това подводният сектор на газопровода под река Дунав в Сърбия е сложил нов европейски връх за дължина на подводен сектор -1402 метра, като е трети в света.
Проектът "Турски поток " планува построяването на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и до границата с Гърция. Първата тръба ще доставя с газ турския пазар, а втората - страните от Южна и Югоизточна Европа. "Газпром " преглежда като евентуални пазари Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР