Сърбия преговаря с една страна, която е създала ваксина срещу

...
Сърбия преговаря с една страна, която е създала ваксина срещу
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия очаква ваксина срещу коронавируса до края на годината

Сърбия договаря с една страна, която е основала ваксина против ковид и към този момент я ползва върху избрани групи от популацията си. Президентът Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. се надява да получи тази ваксина до края на годината, съобщи Танюг.

Вучич сподели, че имунизацията ще бъде "спасение за Сърбия и за нейната стопанска система ". Той добави, че Сърбия ще претърпи последствията от ковид и "няма да й бъде елементарно, само че ще е по-добре от всички други европейски страни ".

Нови 351 инфектирани с ковид в Сърбия

"Сърбия ще понесе рецесията не леко, само че по-леко от всички наши съседи и по-леко от множеството други в Европа, и по стопански напредък, и по държавен дълг, и по претовареност и безработица. И по това, че няма да понижаваме заплатите и пенсиите ", сподели президентът по време на посещаване на градежа на клиника за сърдечносъдови болести, представен от Българска телеграфна агенция.

Вучич уточни, че държавният дълг на Сърбия е 57 % от брутния вътрешен артикул /БВП/, до момента в който в другите европейски страни е скочил поради последствията от ковид до 150 или 200 % от Брутният вътрешен продукт.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР