Сърбия поведе на България с 1-0 победи в турнира "Фед

...
Сърбия поведе на България с 1-0 победи в турнира "Фед
Коментари Харесай

Драматична загуба на Шиникова и Сърбия поведе на България на Фед Къп


Сърбия поведе на България с 1-0 победи в шампионата "Фед къп". Изабелла Шиникова отстъпи в мач с доста обрати на Олга Данилович с 3-6,7-6(3), 6-7(8) за 2 часа и 3 минути.

Първа до пробив в мача стигна Шиникова, която поведе с 2-1, а по-късно затвърди на 3-1. За страдание българката не съумя да вземе различен гейм до края на първата част и загуби с 3-6 за 28 минути игра.

Във втората част Изабелла поведе с 1-0, само че загуби идващите три гейма за 1-3. При 3-4 Шиникова стигна до три точки за пробив и при третата върна брейка за 4-4. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до тайбрек.

В него Изабелла поведе с 3-1, а размяната на полетата пристигна при 4-2 точки. Българката стигна до четири сетбола при 6-2 и при втората опция затвори сета за 41 минути.

В третата решителна част двете тенисистки си размениха по два пробива до 3-3. Данилович стигна до нов брейк и сервира за мача при 5-3. Шиникова сподели темперамент и върна брейка, а по-късно изравни за 5-5. До края нов пробив нямаше и се стигна до съдбоносен тайбрек.

В него Данилович поведе с 4-1 точки. Шиникова още веднъж не се съобщи и стигна до мачбол при 6-5 точки. За страдание българката загуби идващите три точки, а с това и мача с 6-8 точки в тайбрека.

Във втората среща Виктория Томова ще играе против Деяна Раданович. Томова е №139 в международната класация, а Раданович №264. За срещата на двойки капитанката на България Дора Рангелова е записала да играят Томова и Шиникова.

Надпреварата от група I на зона Европа/Африка стартира през днешния ден и ще приключи на 10 февруари в естонската столица Талин. Нашите девойки са в група “А ” дружно с тимовете на Сърбия и Грузия. Утре България ще играе против Грузия. Само първият в групата ще продължи към полуфиналната фаза в надпреварата. Там спечелилият от група „ А “ ще играе против спечелилия от група „ D “, където са тимовете на Полша, Турция, Австрия и Латвия. Победителите от полуфиналите ще играят за класиране в по-горната група на "Фед къп", а последните два тима изпадат от група I на зона Европа/Африка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР