Сърбия получи 11 руски танка Т-72БМС като дарение от Руската

...
Сърбия получи 11 руски танка Т-72БМС като дарение от Руската
Коментари Харесай

Русия подари танкове на Сърбия. Вучич: Танкистите ни са доволни

Сърбия получи 11 съветски танка Т-72БМС като подаяние от Руската федерация, оповестява вестник „ Известия “. Машините бяха трансферирани в западната ни съседка, а в събота президентът Александър Вучич инспектира първата партида танкове, ситуирани на боен полигон покрай Ниш, съобщи организация " Фокус ".

„ Благодарен съм на Руската федерация и президента Владимир Путин, че помогнаха на Сърбия с това подаяние “, съобщи сръбският президент по време на инспекцията. От неговите думи стана ясно, че Сърбия е получила 11 нови танка Т-72БМС.

Вучич увери, че танкистите в сръбската войска са удовлетворени от дарението на Москва. Новите танкове имат усъвършенствана отбрана, навигация и надзор, което ще увеличи боеготовността на сръбската войска, добави Вучич. „ Очакваме още танкове и бронирани транспортни средства, които в допълнение ще укрепят нашата войска и концепцията за военния ни неутралитет “, заключи президентът на западната ни съседка. През октомври Вучич удостовери, че Белград в никакъв случай няма да наложи наказания на Русия, даже в случай че бъде притиснат. Страната има намерение да пази своите територии, без да се причислява към никакви военни структури, безапелационен бе президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР