Сърбия подкрепя териториалната цялост на всички страни членки на Организацията

...
Сърбия подкрепя териториалната цялост на всички страни членки на Организацията
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия подкрепя териториалната цялост на всички членки на ООН, включително Украйна

Сърбия поддържа териториалната целокупност на всички страни членки на Организацията на обединените народи (ООН), в това число Украйна, съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от организация Бета.

В речта си нощес на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Вучич сподели, че Сърбия се е " държала отговорно и съществено " в това отношение и акцентира, че „ до момента не е чул разумен отговор на въпроса каква е разликата сред суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и Сърбия, които са жестоко нарушени ".

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година. Белград обаче към момента не признава независимостта на тогавашната си област.

Сърбия не е стъпвала на непозната територия, нито е застрашавала териториалната целокупност на която и да е страна, с цел да има намеса против нея. Това не попречи на 19-те най-богати страни от НАТО да атакуван суверенна страна без решение на Организация на обединените нации през 1999 година, напомни Вучич.

Той добави, че Сърбия " търпеливо и с доста благосклонност ще продължи да търси компромис " с Косово в договарянията под егидата на Европейския съюз.

По думите на Вучич „ Сърбия е поръчител за непоклатимост “. Той посочи като образец това, че „ Сърбия и Албания през днешния ден имат най-близките и другарски връзки в цялата история “, а със Северна Македония към този момент три години реализират самодейността " Отворени Балкани ".

В тирада, оповестена на уеб страницата на Организация на обединените нации, Вучич акцентира сериозността на сегашния миг в света.

Сръбският президент сподели, че тазгодишният общ спор на Общото заседание на Организация на обединените нации се организира в условия на подкопан международен мир, до степен, каквато не е виждана от Втората международна война и от основаването на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР