Сърбия подкрепя териториалната цялост на всички страни членки на Организацията

...
Сърбия подкрепя териториалната цялост на всички страни членки на Организацията
Коментари Харесай

Вучич потвърди подкрепа за Украйна, но пита ООН: Къде бяхте за Косово?

Сърбия поддържа териториалната целокупност на всички страни членки на Организацията на обединените народи (ООН), в това число Украйна, съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от организация Бета и Българска телеграфна агенция. 

В речта си нощес на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Вучич сподели, че Сърбия се е " държала отговорно и съществено " в това отношение и акцентира, че „ до момента не е чул разумен отговор на въпроса каква е разликата сред суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и Сърбия, които са жестоко нарушени ".

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година. Белград обаче към момента не признава независимостта на тогавашната си област.

Сърбия не е стъпвала на непозната територия, нито е застрашавала териториалната целокупност на която и да е страна, с цел да има намеса против нея. Това не попречи на 19-те най-богати страни от НАТО да атакуван суверенна страна без решение на Организация на обединените нации през 1999 година, напомни Вучич.

Той добави, че Сърбия " търпеливо и с доста благосклонност ще продължи да търси компромис " с Косово в договарянията под егидата на Европейския съюз.

По думите на Вучич „ Сърбия е поръчител за непоклатимост “. Той посочи като образец това, че „ Сърбия и Албания през днешния ден имат най-близките и другарски връзки в цялата история “, а със Северна Македония към този момент три години реализират самодейността " Отворени Балкани ".

В тирада, оповестена на уеб страницата на Организация на обединените нации, Вучич акцентира сериозността на сегашния миг в света.

Сръбският президент сподели, че тазгодишният общ спор на Общото заседание на Организация на обединените нации се организира в условия на подкопан международен мир, до степен, каквато не е виждана от Втората международна война и от основаването на Организация на обединените нации.
ТЕМА преди 7 минути 80 преди 25 минути 513 преди 28 минути 267
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР