Сърбия планира да формира комисия за установяване на истинския брой

...
Сърбия планира да формира комисия за установяване на истинския брой
Коментари Харесай

Сърбия ще разследва смъртните случаи на COVID-19

Сърбия възнамерява да образува комисия за определяне на същинския брой на смъртните случаи, свързани с. Това заяви през днешния ден здравният министър, откакто държавното управление бе подложено на критика за неопределено информиране при започване на пандемията, съобщи ДПА.
Комисията ще включва лекари, представители на градската администрация и статистици, сподели министър Златибор Лончар. Той уточни, че екипът ще ревизира и случаи, когато пациенти са умряли отвън лечебните заведения, само че се счита, че гибелта им е била породена от COVID-19. За тези случаи комисията ще търси дали някой в фамилията е бил инфектиран с ковид.
 Бърнабич: Сърбия интензивността на младите да се имунизират е проблематична Бърнабич: Сърбия интензивността на младите да се имунизират е проблематична
Сръбският министър председател Ана Бърнабич разгласи, че в петък ще стартира огромна акция за имунизация на младежите, защото при тази възрастова...
" Искаме да сложим транспарантни данни на масата и да създадем вярна картина какво тъкмо се е случило ", сподели Лончар за телевизия РТС. Той добави, че не е избрана времева рамка за следствието на комисията, само че означи, че то ще отнеме " няколко седмици ", написа.
Сръбското държавно управление бе подложено на критика по време на първата вълна на пандемията напролет на 2020 година, когато броят на смъртните случаи изглеждаше неправдоподобно невисок. Мрежата за проверяваща публицистика БИРН разгласи, че 632 души са умряли от COVID-19 сред 19 март и 1 юни, а не 244, както беше оповестено публично. Миналия септември основният епидемиолог Предраг Кон, член на държавния спешен щаб, призна, че са обявени неточни данни. " Имаше три пъти повече смъртни случаи, в сравнение с бяха оповестени ", сподели Кон в телевизионно изявление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР