Сърбия отново се опитва да продаде компанията за поддръжка на

...
Сърбия отново се опитва да продаде компанията за поддръжка на
Коментари Харесай

Сърбия отново продава компанията за поддръжка на самолети JAT Tehnika

Сърбия още веднъж се пробва да продаде компанията за поддръжка на самолети JAT Tehnika, заяви Министерството на стопанската система в западната ни съседка.

Държавата е оповестила нов търг за продажбата на компанията, откакто последният подобен се провали през месец август, написа SeeNews.

Икономическото ведомство е пуснало за продажба 99,38% от JAT Tehnika, която се управлява от държавното управление и държавни фондове. Обявената начална цена е 20,5 милиона евро, или 22,5 милиона $.

В известието на министерството се показва, че препоръчаната първична цена е еквивалентна на справедливата планирана пазарна стойност на акционерния капитал на компанията, препоръчана за продажба на 31 декември 2018 година.

Кандидатите с интерес към занимаващата се с летателни средства компания могат да изпратят своите писна за желание за присъединяване в търга до 4 октомври. До 4 дни министерството ще отговори на заинтригуваните страни, като по-късно ще последва и процедура по подаване на офертите.

В предходния търг за продажбата на JAT Техника, който беше закрит на 1 август, нямаше нито един претендент.

JAT Tehnika е основана като настрана дружество през 2006 година, откакто беше отделена от JAT Airways. За компанията работят към 1 000 души.

Дружеството предлага необятен набор от действия по поддръжка - поддръжка на самолети, на магазин за мотори, изпитвания без разрушение (щадящи тестове), инженерни услуги, техническо образование и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР