Сърбия няма по-голям приятел и съюзник в защитата на своите

...
Сърбия няма по-голям приятел и съюзник в защитата на своите
Коментари Харесай

Сърбия: Нямаме по-голям приятел и съюзник от Русия

Сърбия няма по-голям другар и съдружник в отбраната на своите ползи от Русия, съобщи министърът на нововъведенията в държавното управление на Сърбия Ненад Попович, представен от РИА Новости.

В неделя в Белград се организира конгрес на Сръбската национална партия, член на ръководещата коалиция, ръководена от министър Попович. На събитието участват представители на близки партии от Испания, Италия, страните от района на Балканите и ръководещата партия в Русия „ Единна Русия “, предава " Фокус ".

„ Сърбия през днешния ден няма по-голям другар и съдружник в отбраната на своите държавни и национални ползи от Русия “, сподели министърът пред конгреса.

" Винаги, когато е могла, Русия ни е пособия, подкрепяла ни е и когато не е могла (да помогне) по свои вътрешните си аргументи, в никакъв случай не ни е пречила. Следователно, ние ще се борим обществено против всевъзможни опити да бъде представяна Руската федерация в отрицателна светлина в Сърбия ", акцентира Попович.

Той напомни, че съглашението за зоната за свободна търговия сред Белград и Евразийския стопански съюз отвори пазар от 200 милиона души за сръбския бизнес.

Министърът на нововъведенията означи също, че дружно със своите съветски сътрудници Сърбия " развива за първи път от 30 години опциите си за проучване на мирния атом ". По-рано Русия и Сърбия подписаха съглашение за основаването на Център за нуклеарна просвета, технологии и нововъведения с присъединяване на съветската държавната корпорация „ Росатом “ на сръбска територия. Според Попович управляващите на Сърбия и „ Росатом “ може да стартират построяването на най-големия център за мирни нуклеарни проучвания през идната година. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР