Сърбия няма да позволи сръбският народ в Косово да бъде

...
Сърбия няма да позволи сръбският народ в Косово да бъде
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да позволи сръбският народ в Косово да бъде унищожен

Сърбия няма да разреши сръбският народ в Косово да бъде погубен и без съмнение ще се притече в негова отбрана при положение на заплаха, е декларирал сръбският президент Александър Вучич пред заседание на сърби в град Косовска Митровица в Северно Косово, където живее забележителна част от сръбското малцинство, заяви ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Darko Vojinovic
" Ние няма да се вършим на герои, само че думите, които споделям, би трябвало да бъдат признати доста съществено от ответната страна. Нито за час, нито за секунда няма да се двоумя, в случай че е належащо да защитим нашия народ, ако бъде подложен на нахлуване в която и да било част от Косово и Метохия ", е споделил Вучич пред събралото се голям брой. Сръбският президент обаче е декларирал, че страната му няма желание да атакува никого и желае единствено мир.

Вучич е благодарил на Русия за поддръжката й по косовския въпрос. Той е удостоверил още веднъж твърдата позиция на Сърбия да не се причислява към НАТО.

По-рано през днешния ден косовски албанци блокираха пътищата към сръбското село Банье, което беше в програмата на визитата на Вучич. В резултат на блокадата косовските управляващи отдръпнаха разрешението си за визитата на сръбския президент в селото, а той от своя страна насочи рецензия към силите на НАТО КейФОР, че не са обезпечили опция да доближи до региона.

Косовският президент Хашим Тачи, представен от Асошиейтед прес, е декларирал, че схваща опълчването на косовските жители против визитата на сръбския президент, само че е призовал за въздържаност в името на мира и помиряването след войната от 1998 - 99 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР