Сърбия направи нова решителна крачка по пътя си към световното

...
Сърбия направи нова решителна крачка по пътя си към световното
Коментари Харесай

Сърбия крачи смело към Световното в Русия

Сърбия направи нова решителна крачка по пътя си към международното състезание по футбол в Русия следващата година, откакто завоюва с 1:0 при визитата си на Ейре в среща от квалификационна Група „ D ” и остава на върха във краткотрайното класиране. „ Плавите ” се нуждаят от още единствено една победа, с цел да си подсигуряват на доктрина визите за Мондиал 2018. Единственото попадения за тях в Дъблин осъществя бранителят на Рома Александър Коларов (55) след асистенция на Филип Костич. В 68-ата минута Никола Максимович получи пряк червен картон за прекъсване на откъсващ се самичък против вратаря футболист на домакините и Сърбия доигра мача в понижен състав. До края на мача ирландците не съумяха да се възползват от численото си предимство на терена и го напуснаха победени. След триумфа си „ плавите ” са водачи с 18 точки. Ейре пък отстъпи на трета позиция със своите 13 точки.

На второто място се изкачи Уелс, който победи новобранеца Молдова с 2:0 в Кишинев. Победата за Гарет Бейл и компания пристигна след попадения в края на Хал Робсон-Кану (80) след пас Уудбърн и Аарън Рамзи (90+3) след асистенция на резервата Само Воукс. Така „ драконите ” събраха 14 точки и изместиха ирландците от втората позиция, даваща право на присъединяване в спомагателни плейофи за класиране на международното състезание.

В мач единствено за авторитет Австрия и Грузия приключиха 1:1 на „ Ернст Хапел ” във Виена и поделиха по точка. Валериан Гвилия (8) изведе грузинците напред в резултата след подаване на Ананидзе, за влезлият на мястото на контузлилия се Давид Алаба халф Луис Шауб (43) оформи крайния резултат още преди почивката. И двата отбора нямат шансове за класиране на Световното. Австрия е четвърто място в групата с 9 точки, а Грузия заема пета позиция с 5 точки.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР