Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и

...
Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и
Коментари Харесай

Вучич: Ще направя всичко възможно Сърбия и България да бъдат в отлични отношения

" Сърбия и България имат отлични връзки, а последните събития и изказвания на публични лица на двете страни са преходни неразбирателатва ", това сподели сръбският президент Александър Вучич във връзка напрежението сред София и Белград, което породи след скандалните изказвания на сръбския външен министър Ивица Дачич.
Припомняме, че дългогодишният представител на някогашния сръбски деспот Слободан Милошевич и настоящ министър на външните работи на Сърбия - Ивица Дачич насочи следващите си груби нападки против България и нейния министър председател Бойко Борисов. В изявление за държавна телевизия Ивица Дачич призовал " Борисов да зачита позицията на Европейски Съюз, по отношение на независимостта на Косово и да не дава уроци на новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел ". Коментарът му бе във връзка апела на Бойко Борисов Борел да пази ползите на Европейски Съюз.
" България призна независимостта на Косово. Сърбия не я признава и това са нашите разлики. По всичко останало имаме положителни връзки. Става въпрос за преходно недоразумение. Следващата седмица ще приказвам с премиера на България Бойко Борисов и с прзидента Румен Радев. В Сърбия има българско малцинство. което желая да се усеща като на лична земя ", сподели Вучич и акцентира, че персонално " ще се ангажира във допустимо най-кратки срокве да се върне равнището на положителните връзки с България ".
Вчера сутринта Ивица Дачич с поучителен и афектиран звук се обърна към българския министър председател Бойко Борисов, като провокира дипломатически скандал. По този мотив сръбският дипломат е извикан в българското външно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР