Сърбия е започнала строителството на сръбската част от Турски поток“,

...
Сърбия е започнала строителството на сръбската част от Турски поток“,
Коментари Харесай

Сърбия строи „Турски поток“ без да чака България

Сърбия е почнала строителството на сръбската част от „ Турски поток “, без да чака завършването на строителството на българския сектор. Това съобщи сръбският външен министър Ивица Дачич на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров в Москва.

„ Ние няма да чакаме по кое време ще бъде издигнат българският сектор. Ние към този момент започнахме строителството на сръбския сектор от „ Турски поток “, твърди Дачич.

Сръбският министър председател Анна Бърнабич съобщи по-рано, че позволение за започването на строителството на тръбата ще бъде обещано до края на април, работата щяла да стартира доста скоро публично.

Агенция по енергетика на Сърбия утвърди построяването на сръбската част от „ Турски поток “ на 5 март. Проектът за строителството на тръбопровода в Сърбия от границата с България до границата с Унгария ще се реализира от компанията „ Газтранс “, която е основана за задачата от „ Газпром “ и „ Сърбиягаз “.

По-рано генералният шеф на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович твърдеше, че сръбската страна е подготвена да стартира построяването в края на март и началото на април. Строителството би трябвало да завърши до 15 декември, а първите доставки на газ се планува да стартират в края на април 2020 г.

Сърбия може да провали „ Турски поток “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР