Сърбия е закупила от Китай зенитни ракетни системи HQ-22 -

...
Сърбия е закупила от Китай зенитни ракетни системи HQ-22 -
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е вълк-единак, а Курти и Джуканович – мухи, чакащи плячка от хиените

Сърбия е закупила от Китай зенитни ракетни системи HQ-22 - FK-3, с цел да пази страната си. Това сподели сръбският президент Александър Вучич през днешния ден, разяснявайки " намерено враждебните " съгласно него изказвания на косовския министър председател Албин Кути и на черногорския президент Мило Джуканович пред „ Informer “, представен от БГНЕС.

" Нашата законна, законна и изцяло естествена и транспарантна покупка на китайската система FK-3, която е за противовъздушна защита – т.е. отбранително оръжие - те назовават опасност за мира в района, макар че сме изцяло заобиколени от територии на НАТО. И по какъв начин ги заплашваме с отбранителни оръжия - те самите не могат да кажат. Гордеем се с обстоятелството, че желаеме сами да пазиме страната си, а не НАТО да го прави вместо нас ", сподели президентът.

Вучич изясни, че системата служи за заличаване на крилати ракети на вражеска авиация, които биха нарушили въздушното пространство на Сърбия, и попита по какъв начин Белград по този метод заплашва Прищина и Подгорица.

Президентът означи, че „ в цирка може да се види всякакво животно, с изключение на вълк-единак “, а Сърбия е " по-склонна да одобри ролята на вълк-единак “, в сравнение с „ хиена, безсрамна и неморална “, или на „ рояка мухи, летящ към тях в очакване да донесат плячката, каквито са Курти и Джуканович “. Сръбският водач посъветва двамата да се оправят със личните си проблеми - престъпността и тежкото положение на стопанската система - и да оставят Сърбия на мира.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден министър председателят на Косово Албин Курти сподели, че непрекъснатото въоръжаване на Сърбия се дължи на страха ѝ, че ще остане сама, когато стане ясно, че към този момент няма да може да седи на няколко стола. „ Сърбия наподобява е в суматоха, виждайки, че не може да седи на три стола по едно и също време “, сподели Курти, визирайки Русия, Китай и НАТО.

„ На казаното от Курти, че Сърбия е в суматоха, тъй като се опасява, че ще остане сама ще отговоря – през днешния ден Сърбия, като военно неутрална страна, е сама в целия по-широк район “, сподели Вучич.

Блумбърг заяви, че Сърбия води договаряния с Франция за закупуване на минимум 12 нови изтребителя Rafale, а също и договаря с друга страна за закупуването на 12 използвани Rafale. Други усъвършенствания в региона на защитата биха могли да включват прибавянето на обособена ескадрила от изтребители-бомбардировачи, за което Сърбия води договаряния с три други страни, сподели президентът Александър Вучич. Сърбия също по този начин се стреми да закупи създадени в Турция бойни дронове Bayraktar, сподели той. Сърбия също получи усъвършенствана китайска зенитно-ракетна система с доставка през Турция и България в загадка интервенция този уикенд, напомня още БГНЕС.

По-рано сръбските медии оповестиха, че на 30 април на белградското военно летище „ Батайница “ ще се организира огромно показване на ново въоръжение, на което за първи път ще бъдат показани китайските комплекси FK-3, зенитни установки Pasars, хеликоптери, сред които Ми-35 и други.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР