Сърбия е с най-голямо руско влияние сред страните от Западните

...
Сърбия е с най-голямо руско влияние сред страните от Западните
Коментари Харесай

Сърбия е първенец по руско влияние в Западните Балкани

Сърбия е с най-голямо съветско въздействие измежду страните от Западните Балкани. Това сочи изследването на авторитетната интернационална неправителствена организация със седалище в Братислава GLOBSEC.

Изследването е основано върху пет основни индикатора по скалата от 0 до 100, по която се прави оценка въздействието на Русия и Китай в България, Черна гора, Чехия, Унгария, Румъния, районен съд Македония, Словакия и Сърбия.
Арести в Белград поради замерване с яйца на лика на Ратко Младич
Цивилни служители на реда арестуваха правозащитничката Аида Чорович, откакто тя хвърли няколко яйца по портрета на Ратко Младич на ъгъла на ули...

Петте индикатора включват публичното мнение, политическата среда, обществения бранш, медийно-информационния бранш, гражданската и академичната общественост.

По четири от пет индикатора в Сърбия е записано най-високо съветско въздействие. Това въздействие е изключително мощно що се отнася до първите два фактора – публично мнение и политическа среда.

Най-слабо е съветското въздействие в Чехия и Румъния, където то е оценено на 29 точки. След тях са Словакия с 32, районен съд Македония с 40, България с 42.

В Унгария и Черна гора съветското въздействие се прави оценка на 44 пункта. Изследването е траяло две години и се реализира с поддръжката на Държавния департамент на Съединени американски щати.
От през днешния ден на механа в Сърбия единствено с коронавирус документ
От 20:00 часа довечера за гостите на заведенията в Сърбия ще бъде наложително да показват годен коронавирус документ, реши на свое з...

Един от основните фактори за въздействието в тези страни е „ публичното мнение, панславизма, езиковата непосредственост, преплитането на историческите и културни връзки, които въздействат най-вече в Сърбия, България, Черна гора и Словакия “.

В проучването се показва, че „ в четири от осемте страни православната черква доста постоянно се трансформира в пропагандатор на проруските позиции “.

В Унгария, Черна гора и РСМ като сериозен фактор за въздействие се показват и антилибералните позиции и клеветническата акция против тях, която се води от бранителите на по този начин наречените обичайни полезности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР