Сърбия е под натиск да загуби енергийната си сигурност, заяви

...
Сърбия е под натиск да загуби енергийната си сигурност, заяви
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще затвори въглищните си централи, когато и Полша ги затвори

Сърбия е под напън да загуби енергийната си сигурност , съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич и добави, че няма да разреши страната, която в този момент е експортьор на електрическа енергия, да стане най-големият вносител , оповестяват медиите в Сърбия.

Сърбия има лигнитни въглища и няма да се откаже от тях, въглищните електроцентрали ще бъдат затворени, когато и Полша ги затвори , съобщи Вучич.

Според Вучич, екологията се е трансформирала в тематика номер едно в Сърбия, макар че има доста по-важни тематики за него. Промяната демонстрира, че хората живеят по-добре, твърди той, само че прибавя, че Сърбия е подложена на спомагателен напън да загуби енергийната си сигурност.
 Полша затваря последните въглищни мини през 2049 година
Полша затваря последните въглищни мини през 2049 година

Протестът на миньорите ще бъде преустановен

Когато Полша бъде принудена да закрие електроцентралите на въглища, тогава Сърбия ще направи същото . Сега Сърбия създава 34 TWh електрическа енергия годишно и употребява 32 TWh, до момента в който останалата част се изнася, означи той.

Вучич изясни, че Сърбия обмисля построяването на водноелектрическата централа Джердап 3 и акцентира, че не вижда причина някой да се опълчва на плана поради екологичните вреди на река Дунав.

Сърбия е осигурила спомагателни количества природен газ с нов водопровод и добави, че няма да разреши на страната да стане най-големият вносител на електрическа енергия.
 Въглищните райони – огромната въпросителна в Плана за възобновяване
Въглищните райони – огромната въпросителна в Плана за възобновяване

Парите за София от 560 млн. лева на 360 млн. лева, само че метрото остава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР