Сърбия е първият шампион в АТП къп, след като се

...
Сърбия е първият шампион в АТП къп, след като се
Коментари Харесай

Джокович изведе Сърбия до титлата в "АТП къп"

Сърбия е първият първенец в " АТП къп ", откакто се наложи над Испания с 2:1 победи в прочувствен край в Сидни. Тимът, воден от Новак Джокович, стигна до впечатляващ поврат, откакто беше в ролята на догонващ след първия мач за деня.

За Джокович това е втора купа в екипен шампионат със Сърбия, откакто през 2010 година той победи и в купа " Дейвис ".

Роберто Баутиста-Агут даде задатък на Испания след безапелационен триумф над Душан Лайович със 7:5, 6:1. За него това беше шеста победа на шампионата, като приключи със 100% успеваемост. Испанецът беше надалеч по-добър от противника си и за час и 38 минути стигна до триумфа, което сложи напрегнат Джокович.

Сърбинът трябваше наложително да завоюва дуела с Рафаел Надал, с цел да остави отбора си с късмет за триумф. В мач №55 в съперничеството на първите двама в ранглистата Джокович взе своята 29-а победа. Той игра по ослепителен метод и за по-малко от два часа завоюва - 6:2, 7:6 (4).

В първия сет Джокович завоюва 80% от всички точки на първия си сервис и 100% от тези на второ подаване. Сърбинът не даде нито точка за пробив на международния №1 и го отхвърли. Във втората част Надал се събра, увеличи равнището си, само че това стигна единствено до тайбрек.

 Джокович изведе Сърбия до купата в
© Reuters

В него Джокович надви след два минипробива.

Загубата на сингъл докара до смяна в испанския щаб и Надал се отхвърли да играе, като на корта излязоха Пабло Кареньо Буста и Фелисиано Лопес против Джокович и Виктор Троицки.

Сърбите започнаха неприятно и позволиха пробив още в първия гейм, само че по-късно обърнаха и взеха първата част с 6:3, записвайки серия от пет следващи гейма.

Това оказа помощ на Джокович и Троицки да поведат с 2:0 във втория сет и до края не изпуснаха самодейността. Те не разрешиха да бъдат пробити и с 6:4 затвориха мача след тъкмо час и 15 минути.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР