Сърбия е на погрешната страна на историята, що се отнася

...
Сърбия е на погрешната страна на историята, що се отнася
Коментари Харесай

САЩ смъмри Сърбия заради Венецуела

Сърбия е на неправилната страна на историята, що се отнася до отношението й към рецесията във Венецуела, сподели американският дипломат в Белград Кайл Скат, съобщи БГНЕС.
" Народът на Венецуела гладува под противозаконното ръководство на диктаторския режим. Над 50 страни от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и краткотрайния президент Хуан Гуайдо. Сърбия е на неверната страна на историята ", написа Скат в Twitter.
Сръбският външен министър Ивица Дачич внезапно отговори на позицията на Скат, описвайки я като " типичен образец за това по какъв начин огромна мощ приказва на другите ".
" Това не е подобаващия метод да се приказва със Сърбия. Не би трябвало Съединени американски щати, Англия, Германия, Русия или Китай да дефинират нашата външна политика ", сподели Дачич тази заран за РТС.
Той попита дали Съединени американски щати, подкрепящи Косово, са на вярната страна на историята. Според Дачич Сърбия и Съединените щати в двете международни войни са от една и съща страна, а в този момент Съединени американски щати поддържат тези, които са били на противоположната страна.
" Всеки вижда своите ползи. Ние не поддържаме (сегашния президент Венецуела Николас) Мадуро, само че всеки, който има поддръжката на венецуелския народ, а не на Вашингтон или Москва ", сподели Дачич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР