Сърбия е на първо място в света по отношение на

...
Сърбия е на първо място в света по отношение на
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Сърбия е първа в света по директни чуждестранни инвестиции

Сърбия е преди всичко в света във връзка с директните задгранични вложения съгласно авторитетното английско издание " Файненшъл таймс ", написа македонският вестник „ Вечер “.

„ Решението на " Файненшъл таймс " да разгласи Сърбия за международен отличник в привличането на директни задгранични вложения за повторно в последните три години е резултат от извършените промени и удостоверение, че Сърбия през днешния ден е напълно друга страна от онази, при властта на сегашната съпротива до 2012 година “, съобщи сръбският министър председател Ана Бърнабич пред ТАНЮГ.

Според класацията за 2019 година, оповестена от ФТ, Сърбия е на върха с показател от 11,92 точки, което е с 1,33 точки повече от предходната година.

През 2018 година Сърбия е привлякла към 107 плана за СДИ грийнфилд вложения през 2018 година, което е с 26 повече от 2017-та, а това е нарастване с близо една трета.

„ Сърбия с рейтинг от 11,92 притегля близо 12 пъти задгранични директни вложения, в сравнение с може да се чака от стопанска система с нейната величина “, се споделя в текста. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР