Сърбия е изпратила официално питане до гръцките власти относно преминаването

...
Сърбия е изпратила официално питане до гръцките власти относно преминаването
Коментари Харесай

Стотици сърби са блокирани на българско-гръцката граница: Белград пита Атина защо

Сърбия е изпратила публично запитване до гръцките управляващи по отношение на прекосяването на тяхната граница от сръбски жители и чака отговор, съобщи сръбският външен министър Ивица Дачич, представен от вестник " Блиц ".

Според министъра явно има различия в гръцките институции.

" Министерство на вътрешните работи подреди да се затвори границата, а външното министерство имаше напълно друга рекомендация за жителите от Сърбия ", сподели Дачич за " Блиц ".

Той добави, че министерството му упорства да получи отговор освен поради сръбските жители, спрени на българско-гръцката граница, а и поради тези, които имат намерение да тръгнат на път.

Омбудсманът Зоран Пашалич се свързал с група сръбски жители, спрени на българско-гръцката граница, с цел да се осведоми за обстановката, в която са попаднали, съобщи Танюг.

Пашалич помолил сътрудниците си омбудсмани от България и Гърция и сръбското посолство в Атина незабавно да реагират в сходство с компетенциите си и да оказват помощ на тази група жители, в която има и родители с бебета.

Сръбските медии оповестяват, че към 200 сърби, отправили се през днешния ден към Гърция през България, минали без проблеми през България, само че с часове чакат на границата, тъй като гръцките управляващи трансформирали взетото по-рано решение и забранило влизането на сръбски жители в Гърция до 1 юли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР