Сърбия е доволна от военно-техническото сътрудничество с Русия, заяви днес

...
Сърбия е доволна от военно-техническото сътрудничество с Русия, заяви днес
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е надежден партньор на Русия

Сърбия е удовлетворена от военно-техническото съдействие с Русия, съобщи през днешния ден президентът на Сърбия Александър Вучич преди началото на диалозите с президента на Руската федерация Владимир Путин, заяви ТАСС.

Сърбия е удовлетворена от военно-техническото съдействие с Русия. Благодаря ви за вашия принос и желанието да се помогне на нашата страна, съобщи Вучич, отбелязвайки, че Сърбия към този момент няма проблеми с връщането на задължения.

Сърбия е благонадежден сътрудник на Руската федерация, сподели Вучич.

Преди това съветският президент Владимир Путин даде обещание да продължи да развива военно-техническото съдействие със Сърбия. В продължение на доста години ние оказваме помощ да се укрепва отбранителната дарба на Сърбия: доставяме оръжия и военна техника, оказваме подпомагане за техния ремонт и рационализация. Ще продължим да развиваме военнотехническото съдействие, съобщи съветският държавен глава в изявление за сръбските издания "Политика " и "Вечерне новости ". При това съветският водач акцентира, че Русия високо цени твърдата обвързаност на сръбското управление към опазване на неутралитета на страната.

Русия и Сърбия подписаха през днешния ден транспортно съглашение за 230 милиона евро, включващо електротехнически работи на сектора Стара Пазова - Нови Сад, които е планувано да приключат в края на 2021 година

Това стана в границите на почналото посещаване в Сърбия на съветския президент Владимир Путин.

Споразумението планува строителство на диспечерски център за ръководство на придвижването на влакове в републиката и взаимно обслужване на железопътната инфраструктура на Сърбия.

Подписи под документа сложиха генералният шеф на РДЖ „ Интернешънъл “ Сергей Павлов и генералният шеф на компанията „ Инфраструктура на железопътните линии на Сърбия “ Миролюб Евтич.

Церемонията по подписването се състоя в постройката на сръбското държавно управление в наличието на министъра на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР