Сърбия е ахилесовата пета на Европа, през която надниква президентът

...
Сърбия е ахилесовата пета на Европа, през която надниква президентът
Коментари Харесай

Соломон Паси за отношенията ни със САЩ: Трябва да искаме да изпратим космонавт на Луната

Сърбия е ахилесовата пета на Европа, през която надниква президентът Путин.

Това каа в предаването „ Неделята " по Нова телевизия някогашният външен министър Соломон Паси. По думите му Европейския съюз е позволил стратегическа неточност като не следи и не реагира на съветското въздействие в северозападната ни съседка. Паси е безапелационен, че Сърбия има ирационална обсесия към Косово.

Сръбски министър: За разлика от Сърбия, България позволява различен да избира приятелите ѝ

По думите му френският президент Еманюел Макрон е направил няколко огромни неточности напоследък. „ Макрон направи няколко неприемливи неща. Първото беше, че наложи несъгласие за установяване на дата за започване на договарянията със Северна Македония и Албания. Второто нещо беше, че обиди България и Украйна за сметка на африкански гласоподаватели, които той има”, разяснява някогашният външен министър.

Соломон Паси разяснява и идната среща сред Бойко Борисов и Доналд Тръмп. „ България би трябвало да търси съдействие със Съединени американски щати в региона на науката. Трябва да желаеме да изпратим космонавт на Луната. Ние би трябвало тласнем съдействието си в област, в която се получават Нобелови награди”, катеторичен е той.

Министерски съвет разкри детайлности за визитата на премиера в САЩ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР