Сърбите виждат специалната военна операция, която руските въоръжени сили провеждат

...
Сърбите виждат специалната военна операция, която руските въоръжени сили провеждат
Коментари Харесай

Сръбските надежди и конфликтът в Косово

Сърбите виждат специфичната военна интервенция, която съветските въоръжени сили организират в Украйна, като образец за връщането на Косово

На Белград ще му се наложи да изпита още веднъж по какъв начин Западът пречупва през коляно непослушните клиенти. По нечие разпореждане управляващите на Косово развъртат спора към косовските сърби, довеждайки ескалацията до заплаха от боен конфликт със Сърбия, което сигурно ще докара до „ наказването “ на тази република от Запада.

Негласната причина за това е добре известна – отводът на Сърбия да наложи наказания против Русия. Негативната реакция на Сърбия и Русия по отношение на спора не е почтена за вниманието на сценаристите на този проект, защото дисциплината в редиците на груповия Запад е доста по-важна от митингите на сръбските и съветските дипломати.

Това е урок за сърбите, измежду които проруските настроения са необятно публикувани. Сърбите виждат специфичната военна интервенция, която съветските въоръжени сили организират в Украйна, като образец за връщането на Косово. Наказанието на сърбите ще бъде урок и за тези нации, които не се причислиха към осъждането на СВО.

Логиката на Запада и неговата креатура - марионетният косовски режим - е явна: откакто Сърбия през 2008 година не съумя да се опълчи с нищо на отпадането на Косово от нея и провъзгласяването на тази сръбска област за „ самостоятелна страна “, остатъците от сръбското население би трябвало да бъдат изгонени от района и превърнати в моно - етнически албански индивид, чинно изпълняващ инструкциите на „ хазяите “.

В същото време рецесията с косовските сърби би трябвало да се преглежда и от друга позиция. Да, този спор беше стартиран на фона на СВO, с цел да вкара всички несъгласни в „ стройните редици “. В същото време в Европейския съюз и НАТО няма подозрение, че актът на принуждаване на сърбите към послушание ще бъде заздравен от успеха на Запада в Украйна.

И в този случай Русия няма да може да направи нищо в поддръжка на Сърбия. Сърбите обаче не са не запомнили остарялата национална сентенция „ На небето е Господ, а на земята е Русия “. Може би това оказва помощ на сърбите да се надяват на съветска победа.

И в случай че ориста се отвърне от въоръжените сили на Украйна и Запада и зимната акция се трансформира в тяхното проваляне? Това ще значи заличаване на доста външнополитически залози на Европейския съюз, в това число залозите върху полупрестъпния режим на Албин Курти в Прищина. В резултат на успеха в Украйна Русия ще има опция да изиска проверка на разрушената Ялтенско-Потсдамска система за европейска сигурност.

Предполага се, че ще бъде препоръчан нов вид на съглашението за основите на връзките сред НАТО и Русия (въз основа на акта от 1997 г.) и преразглеждане на редица европейски граници, в това число границите на Украйна и вътрешните граници на Сърбия. Това би дало вяра на сърбите за връщането на Косово под националната им пълномощия. Следователно очакванията на сърбите за победа на Русия в СВО са оправдани.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР