Сърбите помнят не само бомбардировките на НАТО в бивша Югославия,

...
Сърбите помнят не само бомбардировките на НАТО в бивша Югославия,
Коментари Харесай

Да гледаме „в по-широка перспектива” на бомбардировките в Югославия

Сърбите помнят освен бомбардировките на НАТО в някогашна Югославия, само че и отличните връзки сред Белград и Вашингтон по повод отстраняването на президента Слободан Милошевич. „ Не може да върнем времето обратно, само че сърбите могат да гледат на събитията от този интервал „ в по-широка перспектива”. Това сподели в прощалното си изявление за сръбския вестник „ Курир” американският посланик Кайл Скот, който напуща поста дипломат на западната ни съседка. Той съжалява, че разговорът сред Сърбия и Косово е „ замразен”, а Прищина е въвела 100% мито върху сръбските артикули. Съединени американски щати обаче не могат да повлияят на Косово, защото тя е „ самостоятелна и суверенна държава”.

Вашингтон приветства устрема на Сърбия да влезе в Европейския съюз. Скот е уверен, че за развиването на стопанската система на страната ще допринесат и 4 милиарда USD американски вложения, които ще разкрият 20 000 нови работни места.

Операцията на НАТО против Югославия продължи 78 дни. За това време Алиансът нанесе 10 000 удара. В резултат на бомбардировките, както и химическите офанзиви с обеднен уран, умряха хиляди сърби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР