Сърбинът Новак Джокович спечели осмата си титла на Откритото първенство

...
Сърбинът Новак Джокович спечели осмата си титла на Откритото първенство
Коментари Харесай

Джокович след титлата: Благодаря на всички

Сърбинът Новак Джокович завоюва осмата си купа на Откритото състезание на Австралия, откакто в борба траяла 4 часа, той завоюва против Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

"Искам да стартира с поздравления за Доминик Тийм за невероятния шампионат. Не се получи през днешния ден да спечелиш, малшанс. Но сигурно имаш още доста време и ще стигнеш до една от тези трофеи и даже до повече от една. Огромен почит за Доминик и тима му, вие сте чудесни хора и ви поисквам триумф, стартира Джокович, който взе своята 17-а купа от Големия шлем.

"Благодаря на моя екип, на моето семейство. Благодаря и на брат ми, който пристигна тук. Но както сподели Доминик, тука в Австралия се случиха ужасни неща, а в други краища на света пък хора умират. Разбира се, един доста специфичен човек, моят наставник Коби Брайънт. Искам да кажа, че това е едно увещание за нас. Да бъдем скромни и смирени. Че би трябвало да се държим един за различен, да сме покрай фамилиите си. Има доста по-важни неща в живота, а и би трябвало да бъдем скромни. Трябва да обръщаме внимание на нещата, които се случват към нас.

"Искам да благодаря на всички хора, които пристигнаха тук да поддържат всеки един тенисист, да благодаря и на подавачите. И несъмнено, на уредниците. Това е обичаният ми корт, обичаният ми стадион и обичаният ми шампионат ", приключи Джокович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР