Сараево/Загреб. Хърватия прави опис на изоставените военни сили, като подготвя

...
Сараево/Загреб. Хърватия прави опис на изоставените военни сили, като подготвя
Коментари Харесай

Al Jazeera: Хърватия прави опис на изоставените си военни сили и призовава 18 000 запасни

Сараево/Загреб. Хърватия прави списък на " изоставените военни сили ", като приготвя апел на 18 000 запасни, предава балканската версия на телевизия Al Jazeera , като твърди, че " страната не знае с какви сили в запаса разполага, до момента в който специалистите упорстват за обзор на системата за сигурност ".
Телевизията предава, че " в навечерието на закупуването на нови бойни самолети, на хеликоптери " Блек Хоук " и на самоходни артилерийски гаубици, и след честите акценти за заслугите и смисъла на хърватските въоръжени сили, президентът Колинда Грабар - Китарович и военният министър Дамир Кръстичевич започнаха да приказват за образованието на аварийните елементи и за въвеждане на военно образование ".
Al Jazeera счита, че проектите на военното управление плануват свикването на към 18 000 запасни, от които половината ще попълнят пехотните елементи.
По мнението на хърватски военни специалисти плануваните дейности са от действителна нужда за контролиране на системата на аварийните сили във връзка с цивилен потребности и цели - естествени бедствия, изключително състояние или наводнения.
Al Jazeera цитира военния анализатор Игор Табак, съгласно който " не може да се приказва за обща готовност, защото става дума за единствено към 3 % от вписаните във военните регистри и визира най-вече мъже, които неотдавна са минали през армията ".

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР